Black Bass-uială de sâmbătă

Black Bass-uială de sâmbătă

mențiune: partida a avut loc pe 23 martie 2019

Sâmbăta care doar ce a trecut am avut ocazia să pescuiesc pentru prima oară la o specie văzută doar in filmulețele de pe youtube ale pescarilor americani – largemouth bass sau black bass, așa cum este cunoscut în România.

Lacul pe care am pescuit este Complexul Two Lakes Two Brothers Tancabesti, la aproximativ 30 km de București, pe DN1, direcția Ploiești.

Din start vreau să vă spun că domnul Vlad, administratorul locului, este o persoană foarte pasionată de pescuit și de tot ce înseamnă business-ul unui lac privat. Știe foarte bine cum să se comporte cu clienții care îi pașesc pragul chiar dacă aceștia sunt la prima vizita în acel loc.

Dar să continuăm povestea bassului prins de un Ninja 🙂…

Am ajuns la lac ‪în jurul orei 8‬. Mi-am scos două lansete din mașină, câteva cutiuțe cu gume și m-am îndreptat către recepția complexului. M-am întânlit cu domnul Vlad Parfene care mi-a explicat foarte scurt, dar pe înțelesul tuturor, regulile de bază la pescuitul bassului și m-a ghidat spre locurile de pescuit. O iau la pas și mă îndrept spre prima deschidere de apă. Acolo dau peste Adrian Opritoiu, un super băiat, cu care mi-am și petrecut aproape toată ziua de pescuit. Îmi pregătesc o lansetă, arunc o gumă pe jig și lansez. Sunt în prima recuperare și aproape de mal văd cum vârful lansetei coboară vertiginos spre luciul apei. Înțep puternic și încep drill-ul. În 5 secunde aveam primul largemouth bass în minciog. Wow, primul cast și aveam deja o captură. Pe parcursul zilei au fost și perioade fără capturi, dar acestea au fost scurte iar bassul și-a arătat fața la toți pescarii pe care i-am întânlit pe baltă. După prânz am revenit în apropierea complexului și mi-am petrecut restul zilei alături de băieții prezenți pe Pontonul 0 (salut, băieți, și mersi pentru o companie plăcută!).

Back to Top